ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑ

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΘΗΝΑ

Η μεταμόσχευση τριχών ή μαλλιών όπως συνηθίζεται να λέγεται, είναι η πλέον σύνθετη και παραγωγική πράξη της δερματοχειρουργικής. Η υλοποίησή της απαιτεί γνώση, εμπειρία, χειρουργική ικανότητα, υψηλή εκπαίδευση, συνεχή ενημέρωση των εξελίξεων στις τεχνικές και στα εργαλεία και πάνω από όλα καλλιτεχνική και δημιουργική αντίληψη.

H μεταμόσχευση τριχών είναι η πλέον δημοφιλής, αξιόπιστη και ευρύτερα εφαρμοζόμενη μέθοδος, ποσοτικής αποκατάστασης της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Αποτελεί δε, τη συχνότερη αισθητική χειρουργική πράξη στον ανδρικό πληθυσμό. Η πράξη αυτή εξελίσσεται ραγδαία με εντυπωσιακά και φυσικά αποτελέσματα.

Πώς θα επιλέξει ο ασθενής το γιατρό που θα του κάνει τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, το πεδίο της μεταμόσχευσης μαλλιών αποτελεί μία “γκρίζα” επιστημονική ζώνη, όσον αφορά την ειδικότητα του ιατρού που θα πραγματοποιήσει την μεταμόσχευση και το πώς αυτοπροσδιορίζονται οι “αυθεντίες” της μεταμόσχευσης των μαλλιών. Στην επιλογή του γιατρού ο ασθενής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Ποια πρέπει να είναι η ειδικότητα του ιατρού που θα πραγματοποιήσει τη μεταμόσχευση ;

Η μεταμόσχευση των τριχών είναι μία μικροχειρουργική πράξη η οποία αναφέρεται στην βελτίωση των προβλημάτων του τριχωτού. Οι δερματολόγοι - εξειδικευμένοι στην τεχνική της μεταμόσχευσης - στο γνωστικό αντικείμενο των οποίων ανήκει η γνώση και διάγνωση των προβλημάτων του τριχωτού, έχουν την πρωτοκαθεδρία. Όπως επίσης μπορούν να την πραγματοποιήσουν και οι ιατροί άλλων ειδικοτήτων, πιστοποιημένοι και εξειδικευμένοι στην τεχνική της μεταμόσχευσης.

Πού βρισκόμαστε σήμερα στην μεταμόσχευση των μαλλιών;

Διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, η μεταμόσχευση των θυλακικών μονάδων FUT (follicular unit transplantation), αποτελεί τη μέθοδο εκλογής. Η θυλακική μονάδα, αποτελεί ενιαίο, ανατομικό σχηματισμό, ο οποίος περιλαμβάνει από 1 έως 4 τελικές τρίχες - 1 σπάνια , 2 χνοώδεις τρίχες - τον συνοδό σμηγματογόνο αδένα, την πρόσφυση του ορθωτήρα μυ της τρίχας και μία λεπτή στοιβάδα κολλαγόνου, η οποία περιβάλλει και καθορίζει τον σχηματισμό (το περιθυλάκιο).

Ποια είναι η βασική αρχή της μεταμόσχευσης μαλλιών;

Η πράξη θεμελιώνεται πάνω στο αξίωμα : οι μεταμοσχευόμενοι τριχικοί θύλακοι, διατηρούν, στη νέα τους θέση, τους γονιδιακούς τους χαρακτήρες.

H μεταμόσχευση τριχών είναι η πλέον δημοφιλής, αξιόπιστη και ευρύτερα εφαρμοζόμενη μέθοδος, ποσοτικής αποκατάστασης της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Αποτελεί δε, τη συχνότερη αισθητική χειρουργική πράξη στον ανδρικό πληθυσμό. Η πράξη αυτή εξελίσσεται ραγδαία με εντυπωσιακά και φυσικά αποτελέσματα.

Σε ποια ηλικία μπορεί να κάνει κάποιος μεταμόσχευση μαλλιών;

H απάντηση σ' αυτήν την ερώτηση, αποτελεί ένα εξαιρετικά δύσκολο σημείο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ανδρογενετική αλωπεκία, είναι μία εξελικτική διαδικασία και ότι η μεταμόσχευση δεν αποτελεί ποιοτική λύση, αλλά ποσοτική βελτίωση.

Λίγα λόγια για την Αθήνα

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας από το 1834 και η μεγαλύτερη πόλη της. Βρίσκεται στην Αττική, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, και είναι από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ.

Η Αρχαία Αθήνα, αρχικά οικισμός πάνω στην Ακρόπολη, εξελίχθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. σε μία πανίσχυρη πόλη-κράτος, που αναπτύχθηκε παράλληλα με το λιμάνι της, το οποίο αρχικά ήταν το Φάληρο και αργότερα ο Πειραιάς. Υπήρξε, κατά την κλασική εποχή, κέντρο των τεχνών, της γνώσης και της φιλοσοφίας, έδρα της Ακαδημίας του Πλάτωνα και του Λυκείου του Αριστοτέλη. Αναφέρεται ευρέως ως γενέτειρα της δημοκρατίας. Συχνά, η Αθήνα, όπως και γενικότερα η Ελλάδα,[3][4] χαρακτηρίζεται «λίκνο του δυτικού πολιτισμού», ενώ άλλες φορές, ο τίτλος αυτός αποδίδεται στην Μεσοποταμία.[5][6] Η σύγχρονη Αθήνα είναι το κέντρο της οικονομικής, βιομηχανικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας.

Η ίδρυση της Αθήνας χάνεται στην αχλύ του μύθου, καθώς είναι γενικά αποδεκτό ότι προϋπήρχε της Μυκηναϊκής Εποχής. Είναι γνωστό ότι πράγματι υπήρχαν προϊστορικά πολίσματα στην Αττική, αλλά από πότε ακριβώς πρωτοχρησιμοποιήθηκε για ένα τουλάχιστον από αυτά το όνομα «Αθήνα» είναι άγνωστο.

Στην Αθήνα βρίσκονται δύο Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η Ακρόπολη και η μεσαιωνική Μονή Δαφνίου. Αξιοθέατα της νεότερης εποχής, χρονολογούμενα από την καθιέρωση της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους το 1834, περιλαμβάνουν τη Βουλή των Ελλήνων (19ος αιώνας) και την Τριλογία, ένα σύνολο τριών κτηρίων: η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστήμιο και η Ακαδημία. Η Αθήνα φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 και 108 χρόνια αργότερα διοργάνωσε τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στην Αθήνα βρίσκονται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο αρχαίων ελληνικών αρχαιοτήτων, καθώς και το νέο Μουσείο Ακρόπολης.

ΠΗΓΗ: Wikipedia - Αθήνα