H μεταμόσχευση τριχών είναι η πλέον δημοφιλής, αξιόπιστη και ευρύτερα εφαρμοζόμενη μέθοδος, ποσοτικής αποκατάστασης της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Αποτελεί δε, τη συχνότερη αισθητική χειρουργική πράξη στον ανδρικό πληθυσμό. Η πράξη αυτή εξελίσσεται ραγδαία με εντυπωσιακά και φυσικά αποτελέσματα.
Ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της μεταμόσχευσης μαλλιών, αποτελεί η εργασία του Dr Norman Orentreich ( θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης μεταμόσχευσης ), στις ΗΠΑ, το 1959 . O Dr Orentreich, πρώτος εισήγαγε τη θεωρία της δότριας και της λήπτριας χώρας και της «επικράτησης» των τριχοθυλακίων, από το πίσω μέρος της κεφαλής , ενώ αργότερα, μελέτες στις δεκαετίες του 1950-60, επιβεβαιώνουν την κληρονομικότητα της ανδρογενετικής αλωπεκίας.
Ποια είναι η βασική αρχή της μεταμόσχευσης μαλλιών; Η πράξη θεμελιώνεται πάνω στο αξίωμα : οι μεταμοσχευόμενοι τριχικοί θύλακοι, διατηρούν, στη νέα τους θέση, τους γονιδιακούς τους χαρακτήρες.
Σε ποια ηλικία μπορεί να κάνει κάποιος μεταμόσχευση μαλλιών;
H απάντηση σ' αυτήν την ερώτηση, αποτελεί ένα εξαιρετικά δύσκολο σημείο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ανδρογενετική αλωπεκία, είναι μία εξελικτική διαδικασία και ότι η μεταμόσχευση δεν αποτελεί ποιοτική λύση, αλλά ποσοτική βελτίωση.
Λίγα λόγια για τη Γλυφαδα
Η Γλυφάδα είναι παραθαλάσσιο προάστιο και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών. Αποτελεί το μεγαλύτερο από τα παραδοσιακά νότια προάστια, και εκτείνεται από την θάλασσα του Σαρωνικού μέχρι τις ρίζες του Υμηττού. Από το κέντρο της Αθήνας απέχει περίπου 14 χιλιόμετρα και από το Φάληρο περίπου 8,5. Διοικητικά ανήκει στην περιφέρεια Αττικής και στη νομαρχία Αθηνών. Σήμερα θεωρείται κοσμοπολίτικο προάστιο της Αθήνας, με πολλά καταστήματα, χώρους εστίασης και διασκέδασης, και ακριβές κατοικίες δίπλα στη θάλασσα.
Η Γλυφάδα διασχίζεται σε όλο το μήκος της, από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, με την σχεδόν παράλληλη προς αυτήν παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και τοπικά στην 'Aνω Γλυφάδα από την οδό Δ. Γούναρη. Ο δήμος χωρίζεται σε δύο βασικά τμήματα: την Άνω Γλυφάδα, που περιλαμβάνει την Τερψιθέα, την Άνω Γλυφάδα, το Πυρνάρι, την Ευρυάλη, την Αίγλη, την Αιξωνή, τα Δικηγορικά, και την Κάτω Γλυφάδα που περιλαμβάνει το κέντρο της πόλης και τον Άγιο Νικόλαο και γειτνιάζει με τους δήμους Ελληνικού- Αργυρούπολης και Βούλας. Η Τερψιθέα αποτελεί το βορειότερο και πυκνότερα δομημένο τμήμα του δήμου και περικλείεται από τα Μαυροβούνια (τμήμα του Υμηττού), την Άνω Γλυφάδα και το Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικου
ΠΗΓΗ: Wikipedia - ΓΛΥΦΑΔΑ